Henrik Dahl Jansen tok 3. plass i Barone Ricasoli Norsk Vinkelnermesterskap 2015!

post-img
tv. Heidi Iren Hansen, Simon Zimmermann, Henrik Dahl Jansen
Topputdannet vinkelnere satte sine vinkelnerkunnskaper på prøve, og deltakerne ble testet på sine teoretiske kunnskaper, blindsmaking av ulike drikker samt praktiske momenter og teknikker!

 

Det ble en fantastisk avslutning på Oslo Vinfestival med NM for vinkelnere!

Vi gratulerer Simon Zimmermann med 1. plass, Heidi Iren Hansen med 2. plass og vår egen Henrik Dahl Jansen, Daglig leder Bølgen & Moi Ny-Hellsund med 3. plass!

I finalen skulle de tre kandidatene først blindmsake en rekke av 10 hetvinstyper i sorte glass - noe som gjorde det ekstra utfordrende for deres godt trente sanseapparat.

Deretter var oppgaven å dekantere en dobbel magnumflaske rødvin (tre liter) i valgfrie karafler.

Kandidatens neste oppgave var å anbefale drikke til en fem-retters meny. I tillegg sa gjestene at de verken ville ha vin laget av riesling eller chardonnay-druer.

Menyen var: 

Gillardeau østers & vinaigrette

Sashimi av vill-ørret med sashimi & yuzu

Posjert kveite med kaviarsaus og bakt fennikel

Mont d´Or – ost med hvit trøffel

Crêpe suzette & Kardemomme-is

 

Kandidatene kunne verken foreslå vin laget av samme drue, eller drikke fra samme land i forslagene til hver enkelt rett i menyen.

Som siste finaleoppgave skulle de tre finalistene sammen på scenen for en vin-quiz. Her fikk de se bilder av etiketter, personer og steder fra en verden full av vin - før de helt til slutt skulle fordele en dobbel magnum champagneflaske på 24 glass.

 

Les mer om NM i Vinkelnermesterskap 2015 her

 

Motta gode tilbud og spennende nyheter fra oss i Bølgen & Moi