Norges beste vinkelner går videre 19.12.18

post-img
SKIFTER BEITE: – Jeg har stortrives i Bølgen & Moi, men tilbudet om en ny utfordring i Britannia Hotel var noe jeg ikke kunne takke nei til, sier den prisbelønnede vinkelneren Henrik Dahl Jahnsen(27) fra Kristiansand. Foto: Bølgen & Moi
Han er tre ganger kåret til årets beste vinkelner i Norge. Nå skifter Bølgen & Mois Henrik Dahl Jahnsen(27) beite etter 11 år i restaurantkjeden.

27-åringen går til ærverdige Britannia Hotel i Trondheim. Hotellet  fra 1870, som har vært gjennom en treårig totalrenovering etter at det ble kjøpt av Odd Reitan, blir gjenåpnet 1. april 2019 med Henrik Dahl Jahnsen fra Kristiansand som hoved-vinkelner. I juni år ble hotellet en del av «The Leading Hotels of the World», en gruppering som består av verdens mest eksklusive hoteller derav bare to er fra Norge.

 

­– Bølgen & Moi har vært en veldig god arbeidsplass der jeg har lært utrolig mye og fått veldig mye god støtte og mulighet til å utvikle meg.  Jeg har trives veldig godt og fått forsøke meg i mange ulike og utfordrende roller. Årsaken til at jeg likevel skifter jobb er at både tilbudet og tidspunktet passet veldig bra. På Britannia Hotel får jeg anledning til å være med på å starte opp noe helt nytt i nye omgivelser og lokaler. Det var en utfordring jeg ikke kunne takke nei til, sier Henrik som startet sin imponerende karriere som utplassert 16-åring hos Bølgen & Moi i Kristiansand.

TAR BØLGEN FOR HENRIK

I dag er sørlendingen den eneste som har vunnet tre norske mesterskap for vinkelnere i tillegg til 11. plass under  VM i Argentina i 2016. Nå fullroses Henrik av en annen kjent vinkelner, Toralf Bølgen, medeier og HR-sjef i Bølgen & Moi.


– Jeg stiftet første gang bekjentskap med Henrik under Quartfestivalen 2007. Da hadde vi fått inn en skolegutt til å fylle opp kaldt drikke i kjøleskapene og holde orden bak kulissene.  Det er ikke en arbeidsoppgave man vanligvis utmerker seg i. Hvor vanskelig kan det være? Men vi så øyeblikkelig noe grunnleggende dedikert hos gutten. Og han var klinkende klar på yrkesvalget sitt. Han skulle jobbe i restaurant. Det er vi glad for i dag, sier Toralf som påpeker at utviklingen har skjedd med syvmilssteg fra første sekund.

– Henrik kunne ”Grand cru”-landsbyene i Champagne på rams lenge før han hadde lov til å nyte alkohol, og 27-åringen har allerede en CV få ville rukket i et helt yrkesliv med fagbrev både i sal og på kjøkken, utplassering på stjernerestaurant i Cognac og vinkelner-utdanning. Vi i Bølgen & Moi er glade og stolte over å ha hatt Henrik i rekkene så lenge og ønsker alle lykke til videre på ferden, sier Toralf Bølgen.

 

 

 

- Henrik kunne ”Grand cru”-landsbyene i Champagne på rams lenge før han hadde lov til å nyte alkohol

MEDFØDTE EVNER
De siste årene har Henrik Dahl Jahnsen vært daglig leder på Bølgen & Moi Ny Hellesund frem til sommeren 2017 da han startet ved restauranten i Kristiansand både som kokk og som kjellermester med fokus på vin samt generell kompetanseheving på mat og drikke sammen med restaurantsjef Leila Derriche. 

– Ja, Henrik har vært en stor inspirasjon for oss med sitt medfødt blikk for detaljer. evnen til å se på utsiden av «boksen» og en unik humor til glede for både ansatte og gjester, oppsummerer daglig leder ved Bølgen & Moi i Kristiansand, Stian Tungland.

 

 

 

post-img
Motta gode tilbud og spennende nyheter fra oss i Bølgen & Moi